به گزارش شهرآرانیوز، علی مویدی خرمآبادی اظهار داشت: در حال حاضر کشور با پدیدهای تحت عنوان قاچاق ورودی و خروجی کالا بهمیزان ۱۷ تا ۱۸ میلیارد دلار در سال روبرو است.
وی با تاکید بر اینکه از سال ۱۳۹۷ همزمان با تشدید تحریمها روند قاچاق به خصوص در زمینه قاچاق معکوس، از رشد بیشتری نسبت به سالهای قبل برخوردار شد گفت: با اجرایی شدن طرح ساماندهی تجارت مرزی، مرزنشینان و ملوانان در چارچوبی قانونی فرآیند واردات کالا را انجام خواهند داد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریحکرد: در چارچوب این طرح، دیگر چیزی به اسم قاچاق از طریق مرزهای جنوبی شاهد نخواهیم بود و این موضوع باعث تقویت اقتصادی مرزی خواهد شد.
مویدی تصریحکرد: برای تجارت مرزی در قالب این طرح، برای واردات کالا ویژه استانهای جنوبی سه میلیارد دلار در سال پیشبینی شده است.
به گفته وی سقف واردات از استانهای غربی نیز در آینده تعیین تکلیف میشود.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور خاطرنشانکرد: این طرح نتیجه مطالعهای همفکری با کولهبر، ملوان، اتحادیهها و انجمنها، نمایندگان مجلس، فرمانداران مرزی، استانداران مرزی است و ستاد اقتصاد دولت آن را به تصویب رسانده است.
وی گفت: این طرح بزودی در جلسه سران قوا مطرح و پس از تصویب برای اجرا به دولت ابلاغ میشود.
بگفته رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور در حال حاضر ۳۵ هزار ملوان در استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان وبلوچستان با استفاده از چهار هزار شناور کار تجارت ملوانی در آبهای جنوبی کشور انجام میدهند که بخش عمده این ملوانان در استان بوشهر متمرکز شده اند.
سردار مویدی خرمآبادی افزود: طی چهل سال گذشته طرحها و رویههای متعددی برای ساماندهی ملوانان اجرا شده که همگی ناموفق بوده اند، اما طرح جدید یک طرح جامع و مفصل است که ضمن توجه به درآمد تاجران ملوان از قاچاق بی رویه کالا از طریق آبهای جنوبی جلوگیری میشود.
منبع: ایرنا